MÅNDAGSINTERVJU: Denise Nordén

Vi ville veta mer om hur det är att jobba med sociala medier och kommer därför varje måndag ett antal veckor framöver presentera en influencer som vi kommer lära oss mer om. Frågorna kommer till stor del handla om hans eller hennes syn på samarbeten och varför personen valt att göra det de gör idag (och om vägen dit har varit krokig eller rak).

En intervju i veckan är att vänta och först ut är ingen mindre är Denise Nordén! Denise har tidigare bloggat för Fitnessguru men finns idag på portalen ISI LIFE (www.denisenorden.com) och på Instagram inspirerar hon idag över 24 000 personer på daglig basis!

Profilbild på Denise Norden

Denise Nordén

Vilken är den främsta anledningen till att du började blogga?

Jag har bloggat sedan 2007 och har alltid skrivit dagbok så tanken var från början att göra en digital sådan.

Vad är ett roligt samarbete för dig? Vad för typ av samarbeten har du märkt att din målgrupp och läsarkrets uppskattar?

Jag gillar samarbeten som ger mig en utmaning. Det kan vara samarbeten som kräver extrafina bilder med speciella miljöer osv. Jag har märkt att mina följare älskar träningsrelaterade samarbeten!

Vad skulle du säga är dem viktigaste sakerna man som företag behöver tänka på när man vill få till ett samarbete?

Att hitta en profil som passar ditt företag och inte fokusera för mycket på hur många följare personen i fråga har. Passar inte profilen med ditt bolag så kommer förmodligen inte följarna att göra det heller och du når helt enkelt ut till fel målgrupp.

 

Vilka är dem största misstagen företag gör när dem vill börja ett samarbete? Exempel?

Att de tror att man jobbar gratis. Många av dagens influencers lägger minst lika många timmar på sina sociala medier som ett vanligt heltidsjobb och ska självklart ha betalt för sitt arbete precis som alla andra. Ingen jobbar gratis!

Var hittar du inspiration? Vilka personer och bloggar influerar dig mest i det du gör?

Jag älskar personer som har en tanke bakom sina kanaler och lägger tid på sina bilder och sitt content. Janni Delér är grym på detta!

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Jag vaknar, kollar min mail och mitt instagramkonto, jag går ut med mina hundar, äter frukost, kör till jobbet (marknadsassistent på Butterick’s). Jag jobbar 8 timmar och sedan kommer jag hem och jobbar med mina kanaler. Jag fotar och förbereder inlägg för dagen efter och sedan umgås jag med vänner, min sambo och tränar.

Slutligen, har du några roliga sommarplaner?

Det blir massor av jobb i sommar men jag ser fram emot alla sena sommarkvällar i Halmstad och ute i fina Tylösand. Jag hoppas jag hinner med några festivaler och konserter innan sommaren är slut!

Besök Denises blogg här!