MÅNDAGSINTERJVU: Felicia Aveklew

Denna månad är det dags att lära känna Felicia Aveklew! Felicia hade tidigare en blogg, men har av olika anledningar sedan dess valt att fokusera på Instagram och YouTube, särskilt efter ett nyligen landat avtal med TV4:s nätverk ENT. Det är framför allt smink som är Felicias stora fokus, både på Instagram och YouTube, och därför har vi valt att fråga ut henne hur det är att jobba med sociala medier.

Felicia Avaklew - vem är hon?

  • YouTube: 82 639 prenumeranter
  • Instagram: 129 000 följare

En Selfie på Felicia Aveklew

Vilken är den främsta anledningen till att du började jobba med sociala medier?

Min främsta anledning till varför jag började med Instagram var för att alla andra i mitt kompisgäng hade det. Min tanke var aldrig att det skulle bli ett framtida jobb, utan snarare för att följa med strömmen. Youtube startade jag sedan av den anledning att jag har ett brinnande intresse för att filma och redigera – och kände därför att det vore roligt med en egen kanal!

Vad är ett roligt samarbete för dig? Vad för typ av samarbeten har du märkt att din målgrupp uppskattar?

Roliga samarbeten för mig är när jag får vara väldigt kreativ, antingen inom skapande eller redigering. Jag skulle säga att min målgrupp är för personer mellan 13 till 20 år. De flesta företagen intresserar sig främst för målgruppen 18 till 24, men det är framför allt 12/13 åringarna som intresserar sig i mig haha.

Det perfekta samarbetet är en makeup tutorial med mycket synkade klipp till musik, där jag får välja själv och skapa på fri hand!

Vad skulle du säga är de viktigaste sakerna att tänka på när du, som influencer, vill starta ett samarbete med ett företag?

Du måste ha en nish, något som återspeglar din personlighet och det du gillar. Man ser snabbt om en person är bekväm med det hen gör i t.ex videos. Ett tips är också att alltid skicka med statistik och hur gamla dina följare är till det företag som du vill samarbeta med. 

Vad skulle du säga är de största misstagen företagen gör när de vill påbörja ett samarbete?

Något som får mig att helt tappa gnistan, är när ett företag ger en bortförklaring. Exempelvis ”Det är tyvärr alldeles för högt pris, vi har inte någon budget då vi är ett nystartat företag”. Det ger en känsla av att det arbetet jag lägger ner inte är tillräckligt bra! Det känns som att företaget ser ner på mitt arbete, vilket inte känns bra alls. En annan sak som företagen bara inte får göra, är att fråga: ”kan du skippa att nämna att det är ett samarbete? vi tjänar mer då”. Vad tror dem? Det är mot lagen!!

Var hittar du inspiration? Vad och vilka personer influerar dig mest i det du gör?

Jag får mycket inspiration från Amerikanska youtubers och de som lägger mycket tid på redigering. Det spelar egentligen ingen roll vad du gör i videon – är den väl redigerad så kommer jag kolla på HELA! 

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Vakna, sminkar mig, skola, hem och filma, redigera och sedan sova.. Haha – inte vidare ”glammigt” Kanske hämta ut ett eller annat paket och svara på massor av mail.

Slutligen, har du några roliga sommarplaner?

Om jag har! Först och främst ska jag till Bråvalla, sen blir det jobb hela sommaren… Men sen efter det väntar ännu en festival (weekend festival) och därefter en 12 veckor lång makeup utbildning!

 

Vi vill tacka Felicia för en fantastisk intervju och även uppmuntra er som läst att kolla in hennes youtube kanal! Ni kan klicka här för att komma dit.

Header by freestocks.org from Pexels